Статьи

Мінімізуємо податкові витрати у ресторанному бізнесі.

Мінімізуємо податкові витрати у ресторанному бізнесі.

Продовжуємо розповідати вам, яким чином  мінімізувати податкові виплати при тій чи іншій формі ведення ресторанного бізнесу.

Ми зупинились на роботі підприємства, що перебуває на загальній системі оподаткування і на тому, що таким підприємствам вигідніше мати відносини з постачальниками, які  є платниками ПДВ.

Розглянемо приклад заклад з місячною виручкою 1,2 млн.грн. може заплатити  ПДВ 2-10% , а не 20%, якщо його платежі на платників ПДВ складають 1,056млн.грн.-720 тис. грн. Тут звичайно виникає питання, яким чином назбирати такі витрати. При звичайній ресторанній націнці 2,5-5 % на сировинну собівартість продукції,  витрати на продукт та напої при виручці 1,2млн.грн складатимуть 400-480 тис.грн. Інші затрати – це оренда, миючі та чистячи засоби , комунальні послуги  та електроенергія, реклама, дозакупівля обладнання  та інвентарю, інвестиційні витрати.

Взагалі то ресторану на загальній системі оподаткування вигідно показувати більші витрати: тим самим зменшуючи ПДВ та податок на прибуток. Для того, щоб прибуток не був надто великий, тому що з цієї суми потрібно буде заплатити податок на прибуток, ресторан повинен «чесно та прозоро» показати свої немалі витрати . Це не тільки витрати на продукцію та послуги, але й велика зарплатня, яка в даному випадку має бути реальна. Прибуток повинен бути обов’язково, оскільки податкова не любить збиткові підприємства та береться за них в першу чергу. Зараз за умови кризи заклад може бути збитковим, але й при цьому необхідно показати хоча б якийсь прибуток.

Мінус даної схеми:

  • Не в кожному населеному пункті України є постачальники-платники ПДВ в необхідній кількості.
  • Багато роботи з бухгалтерськими документами.
  • Необхідне грамотне фінансове планування, щоб не переплатити ПДВ або не доплатити ПДВ та податок на прибуток.
  • На якомусь етапі підприємство може просто не набрати потрібних витрат  на платників ПДВ, тоді підприємству  потрібно буде  або змиритися або  йти іншим шляхом.

Нелегальний шлях мінімізації податкових платежів.

Мінімізуємо податкові витрати у ресторанному бізнесі.

Схема №1. Зменшення прибуткової частини.

ресторанний бізнес. Зменшення прибуткової частини.

Дуже багато підприємств ресторанної галузі зменшують свою прибуткову частину. В народі це називається «перша» та «друга» каса. По першій касі проводиться торгова частина торгівельної виручки, іноді це менше 10% і відповідно на цю суму проводяться всі інші необхідні платежі: заробітна платня, податки, оренда, платежі за продукцію. Всі витрати по іншій касі здійснюються за готівку самі нахабні ресторатори доводять зменшення прибуткової частини до абсурда. Наприклад, в популярному ресторані з виручкою протягом дня не менше ніж 30 000 гривень офіційно проводиться тільки 2000гривень.

Схема №2. Завищення прибуткової частини.

Деякі підприємства на загальній системі оподаткування збільшують прибуткову частину при цьому і податок на прибуток і ПДВ теж значно знижуються. Це актуально лише для закладів на загальній системі оподаткування.

Ми з вами розглянули офіційні  й неофіційні методи, які застосовують для того, щоб мінімізувати податкові платежі.

Ключевые слова: 

податки, мінімізація, ресторан, бізнес
comments powered by HyperComments
Мінімізуємо податкові витрати у ресторанному бізнесі. | Оптимизация налогообложения

Ошибка

На сайте произошла непредвиденная ошибка. Пожалуйста, повторите попытку позже.